Egyedi keresés

2008. június 17., kedd

3. nap

Június 13. péntek
(Írtam 15-én, a JFK repülőtéren, New Yorkban)

Junius 13. pentek

En ma a laborban kezdtem, megint csak mindenfele (itt erdektelen) technikai reszletek targyalasaval. 9-tol viszont tesuletileg atvonultunk meghallgatni Andrew Nathanson eloadasat arrol, "Hogyan lehet jo jegyet kapni SketchUppal".

Andrew az egyik legfiatalabb (17 eves) tagja a forumunknak es tanitvanya Fred Bartelsnek - szinten jo ismerosunknek. Mivel meg kiskoru, igy a Google azzal a feltetellel hivta meg, hogy felnott kiserovel jon (igy jott vele az apja is - neki is fizettek az utat). Utolag mondta, hogy roppant jol esett neki, hogy annyian elmentunk az "ismerosei" kozul. Íme az előadása:



A delelott hatralevo reszeben - Mike Lucey-val "osszefogva" - egy a 3D BaseCamp-hez hasonlo, europai rendezveny lehetosegirol beszelgetunk Scott Greennel, a SketchUp vezetojevel es nehany munkatarsaval. Nagyon erdekelte oket az otlet, es - London, valamint "valahol Irorszag" mellett - Pecs is folmerult, mint lehetseges helyszin (hm...) Idopont talan valamikor jovo ilyenkor. Persze nemhogy a helyszin es az idopont nem biztos meg, hanem egyaltalan az sem, hogy lesz-e valami. Ezekbol a Goole-sokbol sosem lehet semmi hatarozott valaszt kihuzni - mindig csak az biztos, ami mar elmult.

Delutan aztan mar elkezdett "szallingozni" a tarsasag es egyre fogytunk. Coen elment Boulderbe (a SketchUp fejlesztoi kozpontjaba, Coloradoba), mi meg vagy heten elhataroztuk, hogy elmegyunk San Jose-ba, mert ott van egy kituno hely, ahol "eredeti" stombolit lehet kapni (a sziciliai tulajdonos a mai napig alig beszel angolul). Hivtuk ugyan Brad Atkins-t is a Google csapatbol, de azt mondta, nem mer het Beta tesztelovel egyedul asztalhoz ulni - fel, hogy meg kihuzunk belole valamit.
Hat igy is lett - csak heten mentunk; aztan valami 10 korul ertunk haza. Keso ejjelig beszelgettunk a szallo tarsalgojaban, es szepen kitalaltuk egymasnak, ki mit tudott "kihuzni" a Google alkalmazottakbol (miutan mindannyan Beta tesztelok voltunk, igy nem volt gond belole).

Aztan ejjel, mikor Toddal indultunk volna vissza a Grand Hotelbe (ahol mi ketten laktunk a fent emlitett tarsasagbol), meg osszefutottunk Peter Saal termekmenedzserrel, aki szerint nekem feltetlenul ruby script tesztelonek is kell lennem, ugyhogy valami ket heten belul meg megkeresnek (ez valojaban a meg fejlesztes alatt allo - es meg nem Beta - program teszteleset jelentene). Hiaba szabodtam, hogy en egy lelkes amator vagyok csupan, Todd es o arrol gyozkodtek, hogy meg tudom tanulni (mint ahogy a SketchUp-ot is meg tudtam). No majd meglatjuk. Azt hiszem, itt elsosorban bizalomrol van szo - hiszen ez az egesz egy eleg szuk, belso kor.
(Megjegyzem csak meg kell nezni a pasast a kepen, hogy fogalmat alkothassunk errol a "szuk korrol" - igen, azt hiszem oda valo vagyok; ezek nem komplettek!)

Nincsenek megjegyzések: