Egyedi keresés

2008. május 11., vasárnap

Előkészületek 1

Valamikor márciusban (de lehet, hogy még februárban) felröppent a hír, hogy a Google - mint a SketchUp nevű, 3D modellező program immár több éve tulajdonosa - megrendezi a 2005-ben egyszer már nagy sikert aratott "3D BaseCamp" nevű konferenciáját. A résztvevők tervezett létszáma még mindig "ingadozik", itt olvasható némi kis "előzetes" - a számokból mindenesetre úgy tűnik, hogy úgy 300-350 résztvevő lesz.

[...]

Aztán felkértek, hogy néhány más, a nemzetközi SketchUp világban jól ismert emberrel együtt tartsunk előadást a BaseCamp-en, és ezért a Google állja az utazási és szállásköltségünket. Elkezdtük "felosztani" a terepet (már hogy ki miről fog előadást csinálni), de ez most nem fontos (és egyelőre valószínűleg nem is publikus ;). Én mindenesetre úgy tűnik, hogy két előadást is fogok tartani és az egyiket mindenképpen régészeti rekonstrukciók témában (a pécsi világörökség példáján keresztül - végül is régészként dolgoztam a feltárásokon), valószínűleg az utolsó napon, pénteken.

Na, hogy mire is ez a blog? Nos, azt hiszem, hogy a "hivatalos" Google SketchUp Blog mellett nem lesz baj, hogy van egy olyan hely is a neten, ahol honfitársaink magyarul és közvetlenül eredeti forrásból tájékozódhatnak az eseményekről (pláne, ha lesz időm azonnal írni / képeket feltölteni - és persze csak azok számára, akiket érdekel egy ilyen, meglehetősen marginális téma).

Amit mindenesetre szeretnék majd a jövőben látni Péccsel kapcsolatban:

  • jobb felbontású képek Pécsről a Google Earth-ön;
  • háromdimenziós megjelenítés a Google Earth-ön;
  • utcanézet (ún. street view) Pécsről a Google Earth-ön;
  • történelmi / régészeti réteg a Google Earth-ön (na jó, ez csak az én mániám, de elsőre jó ötletnek tűnt).
Valami ilyesmit (csak több házzal):


Még az sem biztos, hogy utazom - múlt csütörtökön voltam a vízumot intézni és még nem jött meg (bár azért nem aggódom, mert elég jó ajánlás egy meghívólevél a Google-tól...)

Nincsenek megjegyzések: